Biaudet EU:n elpymispaketista: Tärkeä myös suomalaisten työpaikkojen kannalta

EU:n elpymispaketti on ainutkertainen ratkaisu hyvin poikkeuksellisessa maailmantilanteessa. Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) painottaa paketin suurta merkitystä Suomen vientivetoiselle taloudelle ja koko unionille.

– Meidän on myös ajateltava, mikä olisi ollut vaihtoehto. Elpymispaketin vaihtoehto olisi ollut se, että mitään sopimusta ei olisi syntynyt. Se olisi ollut kova takaisku. Se olisi johtanut luottamuspulaan finanssimarkkinoilla, poliittisten konfliktien kärjistymiseen koko EU-politiikassa ja elpymisen pysähtymiseen. Siinä mielessä tulos vaikuttaa todella hyvältä, myös Suomen kannalta, Biaudet sanoo.

Keskiviikon eduskuntakeskustelussa hän kritisoi oikeistopopulistien nuivaa suhtautumista elpymispakettiin.

– Aivan kuten kymmenen vuoden takaisen eurokriisin aikaan, paketin vastustajat puhuvat enimmäkseen tulevista vakuuksista ja tappioista. Mutta me kysymme: Missä on huoli EU:n tulevaisuudesta ja kaikista niistä kotimaisista työpaikoista, jotka ovat vaarassa ilman elvytystoimia? Nyt tarvitaan laajalla rintamalla investointeja erityisesti kestäviin energiaratkaisuihin, ilmastonmuutokseen ja digitalisaatioon.

Biaudet muistuttaa siitä tärkeästä asiasta, että tässä ei ole kyse pelkästään taloudesta.

– Haluamme entistä vahvemman EU:n, jolla on kykyä ja tahtoa löytää yhteisiä ratkaisuja ylikansallisiin kysymyksiin. Haluamme lisää solidaarisuutta eurooppalaisten ihmisten välille.