Eveliina Heinäluoma: Hallitus nukkuu edelleen ruususen unta, vaikka asuntorakentamisen kriisi syvenee päivä päivältä

kriisi

Asuntomarkkinoita uhkaa syvä kriisi, mutta hallituksen toimet loistavat edelleen poissaolollaan. Viime päivinä useita asuntorakentajia on kaatunut tuoden mukanaan työttömyyttä ja talouden epävarmuutta. Nyt on korkea aika päätöksille, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma vaatii.

– Vaadin jo kesällä hallitusta ryhtymään toimeen asuntorakentamisen tilanteen korjaamiseksi. Viestini on edelleen sama: ilman päättäväisiä toimia rakennusala uhkaa vetää muun talouden perässään taantumaan ja lisätä merkittävästi työttömyyttä. Hallitukselta tarvitaan pikaisia ja päättäväisiä toimia, joilla estetään rakennusalan ahdingon syveneminen.

– Tilanteeseen tulee puuttua heti, jotta alalle voidaan luoda tulevaisuudenuskoa. Hallituksen täytyy valmistella nopealla aikataululla lisätalousarviopaketti, jossa rakennusalalle esitetään suhdanneavustuksia. Nyt tarvitaan hyvin kohdennettuja työkaluja esimerkiksi valtion takausten ja korkotuen muodossa, jotta matalasuhdanteessa kohtuuhintaista asuntotuotantoa kasvukeskuksiin saataisiin liikkeelle, Heinäluoma vaatii.

Heinäluoma kantaa myös suurta huolta rakennusalan hiipumisen aiheuttamasta työttömyydestä. Hallituksen pitääkin Heinäluoman mukaan arvioida uudelleen myös ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan suunnittelemansa leikkaukset.

– Työttömyysturvan heikentäminen ei kannusta ketään töihin, jos töitä ei kerta kaikkiaan ole tarjolla, Heinäluoma päättää.

Lähde: SDP / STT


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Coca-Cola hyödyntänyt tekoälyä – Coca-Cola 3000 saapuu myös suomeen

Syyskuussa Suomen kauppoihin saapuu ensimmäinen Coca-Cola, jonka maun ja pakkauksen kehittämisessä on hyödynnetty tekoälyä. Rajoitetun ajan myynnissä olevan juoman nimi viittaa makuun vuodelta 3000. Coca-Cola 3000 on kansainvälisesti kahdeksas Creations-juoma ja samalla toinen Suomessa myyntiin tuleva.

Samsung julkisti uuden ViewFinity S9 5K-näyttönsä

Samsung ViewFinity S9 on varusteltu kaikilla graafisen suunnittelun ja valokuvauksen kaltaisilla aloilla tarvittavilla työkaluilla, ja se on myös nimetty CES Innovation Award -palkinnon saajaksi vuonna 2023. ViewFinity S9 tarjoaa 5K (5 120 x 2 880) -resoluutiollaan poikkeuksellisen laadukkaan kuvan ja tekstin tarkkuuden. Sen avulla ammattilaiset voivat työskennellä erittäin korkearesoluutioisen sisällön parissa ilman tarvetta zoomaamiselle.

Miksi sovellusten päivittäminen on tärkeää?

Kun avaat älypuhelimesi ja siirryt sovelluskauppaan, huomaat todennäköisesti useita sovelluksia, joilla on päivitystarjous. Saatat ajatella, että ne ovat vain lisääntyneitä mainoksia tai tarpeettomia häiriöitä, mutta totuus on, että sovellusten päivittäminen on äärimmäisen tärkeää monista syistä. Sovelluksien päivittäminen ei vie aikaa hirveesti, mutta se on äärimmäisen tärkeää tietoturvan ja sovelluksien toimivuuden kannalta. Lue lisää aiheesta sovelluksen päivittäminen diginyt.fi sivustolta.