Kansanedustaja Suhosen lakialoite lähetekeskusteltiin: Tässä on teille Ruotsin mallia!

SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen kesäkuussa valmistunut lakialoite järjestökanteesta työsuhteen riita-asioista lähetekeskusteltiin tänään perjantaina eduskunnassa.

– Tässä on teille, hyvä maamme hallitus ja hallituspuolueiden kansanedustajat Ruotsin mallia. Malli, joka antaa jotain työntekijöillekin. Te olette kuunnelleet vain työnantajapuolta ja hallitusohjelma onkin työantajien märkä uni. Te toteutatte mukisematta työelämän heikennykset ja ajatte osa-aikaiset sekä pienituloiset köyhyyteen ja toimeentuloluukulle, latasi Suhonen esittelypuheenvuorossaan.

– Ei ole oikein, että maan hallitus tekee yksipuolista leikkauspolitiikkaa ilman mitään sordinoa. Päätöksiä perustellaan pohjoismaisella mallilla, mutta sieltä poimitaan vain työnantajille mieluisat rusinat pullasta. Suomalainen neuvottelujärjestelmä on perustunut luottamukselle ja sopimiselle. Tätä halutaan nyt ideologisista syistä keinuttaa häikäilemättömästi, perustelee Suhonen.

– Kanneoikeus, antaisi toteutuessaan selkeyttä ja nopeutta riitojen ratkaisuun. Sillä olisi myös ennaltaehkäisevä luonne, joten se myös vähentäisi oikeudenkäyntejä ja niiden kuluja. Se helpottaisi myös poliisin työkuormaa, usein tutkinnallisesti vaikeissa tapauksissa. Ulkomaisen työvoiman lisääntyessä, se myös parantaisi Suomi -kuvaa reilujen työmarkkinoiden maana, lisää työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Suhonen.

Lakialoite keräsi tukea myös muilta kansanedustajilta ja perjantaista huolimatta puheenvuoroja aiheesta käytettiin täysistunnossa useita. 

– Kiitos edustaja Suhoselle tärkeän lakialoitteen valmistelusta. Kanneoikeudella on erityinen merkitys nuorille työelämässä, esimerkiksi kesätyöntekijöille. Nuoret työntekijät kohtaavat monenlaisia haasteita työmarkkinoilla, eivätkä välttämättä tunne oikeuksiaan tai osaa puuttua epäkohtiin. Kanneoikeus tukisi myös heidän asemaansa työmarkkinoilla, lakialoitetta tukenut kansanedustaja Juha Viitala korostaa.

Lähde / Tiedote: SDP / STT


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Ovatko luonteistuotteet sinulle tuttuja?

Luontaistuotteet ovat tuotteita, jotka on valmistettu luonnon raaka-aineista ilman keinotekoisia lisäaineita. Ne voivat olla esimerkiksi vitamiineja, mineraaleja, yrttejä tai muita luonnonaineita. Luontaistuotteiden käyttö perustuu usein perinteisiin ja kansanlääkintään, ja ne ovat olleet osa ihmiskunnan terveydenhoitoa tuhansia vuosia. Vaikka monet luontaistuotteet ovat peräisin perinteisistä hoitomuodoista, nykypäivänä niitä tutkitaan tieteellisesti ja niiden tehoa ja turvallisuutta arvioidaan kliinisissä kokeissa.

Makuja helsingin ravintolamaailmasta

Helsingissä ruokakulttuuri kukoistaa monipuolisissa ravintoloissa. Tarjolla on kaikkea perinteisestä suomalaisesta ruoasta kansainvälisiin herkkuihin. Helsingin ravintolat tarjoavat makumatkoja eri puolille maailmaa, unohtamatta paikallisia makuja. Olipa mielessä fine diningia tai rennompaa tunnelmaa, Helsingin ravintolat tyydyttävät jokaisen ruokahalun.

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.