Myrskyt muistuttavat meitä ilmastonmuutoksesta

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström iloitsee siitä, että hallitus päätti budjettiriihen yhteydessä useista toimenpiteistä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Wickströmin mukaan ilmastokysymys on tärkeä RKP:lle ja siksi puolue on tarkka siitä, että ilmastonmuutosta torjutaan myös poliittisesti.

– Viime aikoina ilmastonmuutoksesta ei olla keskusteltu niin paljon julkisuudessa. Ilmastonmuutos on silti vielä yksi isoimmista uhkista planeetallemme. Syysmyrskyt muistuttavat meitä siitä, Wickström sanoo.

Hallituksen tavoite on saada hiilineutraali Suomi ennen 2035 ja että Suomi olisi maailman ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointiyhteiskunta. Hän pitää tärkeänä että kannustetaan vihreään talouteen siirtymistä.

-On tärkeää, että uskallamme nyt tarkastella kaikkia rakenteita ja todella miettiä, miten voimme hillitä ilmastonmuutosta. Meidän on myös pidettävä tätä mahdollisuutena nopeuttaa ilmastotoimenpiteitä ja tukea kestävää kehitystä, Wickström sanoo.

Wickström pitää erityisen tärkeänä, että elinkeinoelämässä kannustetaan investointeihin, jotka hyödyttävät myös ilmastonmuutoksen torjuntaa.

– Henkilökohtaisesti koen, että energiaveron alentaminen EU: n minimitasolle on yksi hallituksen tärkeimmistä päätöksistä. Tämä vahvistaa Suomen asemaa globaaleilla datakeskusmarkkinoilla samalla kun sillä on suuri merkitys kun haluamme siirtyä energiatehokkaampiin ratkaisuihin, Wickström lopettaa.