Nasima Razmyar SDP:n varapuheenjohtajaksi

Nasima Razmyar

Helsingin sosialidemokraattinen puoluekokousryhmä esittää kansanedustaja Nasima Razmyaria SDP:n varapuheenjohtajaksi.

Helsinkiläinen Nasima Razmyar, 38, on toiminut kansanedustajana (2015-2017), Helsingin kaupunginvaltuutettuna (2012-) ja apulaispormestarina johtaen kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa (2017-2021) sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa (2021-2023). Kevään 2023 eduskuntavaaleissa Razmyar sai 14 108 ääntä ja hänet valittiin uudelleen kansanedustajaksi.

“Haluan olla muun puoluejohdon kanssa rakentamassa SDP:stä liberaalia ja vahvaa vastavoimaa Orpon hallitukselle. Panokset tulevina vuosina eivät voisi olla kovemmat: pelissä ovat hyvinvointivaltio ja sopimusyhteiskunta sekä Suomen tulevaisuus avoimena, tasa-arvoisena ja kansainvälisenä maana. Haluan että Suomi investoi koulutukseen ja avaa ovensa ahkerille ja osaaville ihmisille. Yhteinen tehtävämme on huolehtia siitä, että koronan ja Venäjän hyökkäyssodasta syntyneitä kustannuksia ei maksateta heikommassa asemassa olevilla ideologisen leikkauspolitiikan varjolla”, Razmyar sanoo.

Tulevalle puoluekokouskaudelle osuvat presidentin-, europarlamentti-, kunta- ja aluevaalit, joista kaikissa SDP:n tulee tavoitella vaalivoittoa. Samalla kauden tärkein tehtävä on pohjustaa SDP:n paluuta pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

“Meillä on ilo tarjota Nasiman monipuolista osaamista puoluejohtoon. Helsingissä SDP on ottanut vaalivoiton sekä kunta- että eduskuntavaaleissa, ja Nasima on ollut avainroolissa molemmissa kampanjoissa. Uskomme, että vastaava voittokulku on mahdollista saavuttaa koko Suomessa. Nasimalla on vahvat näytöt erityisesti koulutus- ja kaupunkipolitiikassa, ja hänen valintansa vahvistaisi SDP:n profiilia näissä kysymyksissä”, toteaa puoluekokousryhmän puheenjohtaja Hanna Isbom.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Vety – Alkuaineen ominaisuuksia ja käyttökohteita

Vety on ensimmäinen ja kevein alkuaine, joka koostuu yhdestä protonista ja yhdestä elektronista. Se on väritön, hajuton ja erittäin kevyt kaasu. Vetyä käytetään laajalti eri teollisuudenaloilla, kuten metallien käsittelyssä ja ammattikäytössä, sekä energiantuotannossa. Sitä voidaan hyödyntää polttokennoissa sähkön ja lämmön tuottamiseen, ja se tarjoaa myös potentiaalisen vaihtoehdon puhdasta energiaa tavoiteltaessa tulevaisuudessa. Vetyä voidaan myös käyttää polttoaineena esimerkiksi vetyautoissa, joissa sen ainoana päästönä on vesihöyry.

Luomutuotanto – Kestävä vaihtoehto ruoantuotannossa

Luomutuotanto on kestävä ja eettinen vaihtoehto ruoantuotannossa. Siinä käytetään luonnonmukaisia menetelmiä, kuten luomulannoitteita ja luonnonmukaisia tuholaistorjuntakeinoja. Luomutuotannossa vältetään keinotekoisia lannoitteita, torjunta-aineita ja geenimuunneltuja organismeja. Se edistää biologista monimuotoisuutta, maaperän terveyttä ja eläinten hyvinvointia. Luomutuotteet ovat vapaita synteettisistä torjunta-ainejäämistä ja tarjoavat kuluttajille ravintoarvoiltaan laadukkaampia vaihtoehtoja. Luomutuotanto pyrkii ylläpitämään tasapainoa ihmisen ja ympäristön välillä pitkällä aikavälillä.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.