Orpo lisää velkaa miljardeilla

Orpo lisää velkaa miljardeilla

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ihmettelee Petteri Orpon puheita kokoomuksen puoluekokouksessa.

– Orpon puhe jättää hämmentyneen olon. Sen jälkeen, kun kokoomus on vaatinut moneen kertaan valtion velkaantumisen pysäyttämistä, niin puheenjohtaja Orpo esittää puoluekokouksessa huolettomasti Suomelle miljardien lisävelanottoa, Lindtman toteaa.

Puheessaan Orpo lupasi paitsi miljardiluokan pysyvän tuloveroalen, myös alentaa marginaalivero 50 prosenttiin. Käytännössä nämä lupaukset tarkoittaisivat useiden miljardien lisävelkaantumista vaalikauden aikana.

Kokoomuksen verolinjan suurimmat hyötyjät ovat yli 100 000 euroa vuodessa tienaavat suurituloiset. Heille Orpo lupaa jättipottia: tuhansien eurojen veronalennuksen joka vuosi samalla kun työntekijöille, hoitajille, opettajille ja pienyrittäjille on Orpon velkakassasta jäämässä vain työttömyysturvaan ja muuhun sosiaaliturvaan suunnatut leikkaukset.

Tasan ei kävisi onni edes hyväosaisille. Yksistään marginaaliveron alentaminen 50 prosenttiin maksaa lähes miljardi euroa vuodessa. Summasta 713 miljoonaa euroa menisi kaikkein hyvätuloisimmalle kymmenykselle, ja suurituloisin prosentti kansalaisista korjaisi veroalekakusta peräti 293 miljoonan euron potin.

– Kysymys kuuluu: ketä kokoomuksen johtajista pitää uskoa? Samalla, kun Orpon puheista jää hämmentynyt olo, on eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen suorasanaisempi. Mykkänen ansaitsee tunnustuksen rehellisyydestä. Hän myönsi perjantaina HS:n haastattelussa, että kokoomuksen veroesitykset merkitsevät lisävelkaantumista. Orpon uusissa puheissa miljardien lisävelanotto hyväksytään – kunhan veroalennukset hyödyttävät kaikkein suurituloisimpia.

– Yleisten, ensi vaalikauteen liittyvien löysin verolupausten sijaan pitäisi nyt keskittyä siihen, miten tässä ja nyt voidaan auttaa hintojen nousun takia vaikeuksissa olevia ihmisiä. Tässä harkinnassa kohdennetut, tehokkaat ja oikeudenmukaiset täsmätoimet verotuksessa on pidettävä työkalupakissa, Antti Lindtman päättää.

Lähde: STT / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander


Muuta luettavaa muualta:

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroa.

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Lainaa Bondorasta kätevästi netin kautta

Bondora laina tarjoaa sinulle nopean ja vaivattoman rahoitusratkaisun erilaisiin elämäntilanteisiin. Bondora on kansainvälinen p2p-lainapalvelu, joka mahdollistaa yksilöiden välisen lainaamisen ilman välikäsiä ja pankkien byrokratiaa.