SDP:n Pia Viitanen: Aikooko kokoomus julkaista leikkauslistansa ennen kuntavaaleja?

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Pia Viitanen kysyy kokoomukselta, aikooko puolue julkaista leikkauslistansa ennen kuntavaaleja. Kokoomus on vaatinut hallitusta toteuttamaan miljardin leikkaukset ja arvostelee kunnille suunnattua tukea.

Petteri Orpo lupasi eduskunnassa käydyssä salikeskustelussa jo kaksi viikkoa sitten julkaista kokoomuksen leikkauslistan. Listaa ei ole kuitenkaan esitetty. Tämän lisäksi parhaillaan eduskunnassa käynnissä olevassa lisätalousarviokeskustelussa kokoomuksen Kai Mykkänen vahvisti listan olemassaolon.

– Olemme kysyneet useasti, mutta emme ole saaneet vastausta: aikooko kokoomus julkaista leikkauslistansa vielä ennen vaaleja? Aikooko kokoomus kertoa, kohdistuvatko leikkaukset esimerkiksi kuntiin ja siten varhaiskasvatukseen, koulutukseen, vanhuksiin tai kenties terveyspalveluihin? Äänestäjillä on oikeus tietää tämä. Osoittaisi selkärankaa julkaista lista ennen vaaleja ja olisi asianmukaista ettei listaa piilotella, sanoo Viitanen.

– Puolueissa on eroja. Leikkaukset esimerkiksi ihmisten peruspalveluihin keskellä kriisiä olisivat vastuutonta politiikkaa, niin inhimillisesti kuin taloudellisestikin. Me kaikki tiedämme, että koronakriisin jälkihoito ja jonojen purku tulee vaatimaan toimia vielä pitkään, Viitanen muistuttaa.

– On merkittävää, että ennen vaaleja kuntalaiset pääsevät arvioimaan mikä on kokoomuksen vaihtoehto ja mistä leikataan? Kysymys kuuluu: Aiotteko julkistaa miljardin leikkauslistanne välittömästi nyt, ennen vaaleja? Viitanen päättää.

Lähde: STT Info