UM: Ministeri Blomqvist pohjoismaiseen yhteistyöministerikokoukseen

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist osallistuu Pohjoismaiden yhteistyöministerien kokoukseen 10.9.2020. Kokous pidetään videolla koronatilanteesta johtuen.

Kokouksessa käsitellään muun muassa ensi vuoden budjettia sekä kokemuksia pandemiasta ja niiden vaikutuksia pohjoismaiseen yhteistyöhön. Kokouksessa vieraileva Rajaesteneuvoston puheenjohtaja Bertel Haarder kertoo pohjoismaisen liikkuvuuden ajankohtaisista kysymyksistä. Ministerit kuulevat myös tilintarkastusviranomaisen huomioita sihteeristön talousjärjestelmään liittyvistä käyttöönotto- ja raportointiongelmista ja keskustelevat ministerineuvoston läntisen naapuruston (Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia, Irlanti) ohjelmasta.

Ministerit hyväksyvät kokouksessaan Pohjoismaiden ministerineuvoston toimintasuunnitelman vuosille 2021-24. Toimintasuunnitelma viitoittaa pääministereiden viime kesänä vahvistaman vision. Uuden vision mukaan Pohjolan tulee olla maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. 

Lähde: STT Info

Muuta mielenkiintoista luettavaa

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.